Gelişimi yarı dik şekilde olup, verimi yüksek ve sürekli, meyveye yatma yaşı erkendir. Meyveleri kendi olgunlaşma dönemine göre oldukça iri olup, yuvarlak ve hafifçe basıktır. Meyve eti, sert ve çatlamaya karşı dayanıklıdır. Kabuk rengi koyu kırmızı, olgunlaştıkça siyahlaşır ve meyve eti açık sarı renklidir. Çiçeklenmesi orta dönemde olup, tozlayıcı gereksinimi olan bir çeşittir. Hasat tarihleri; yıllara göre değişmekle beraber, Adana'da 10-20 Mayıs; İzmir' de ise 20-25 Mayıstır.
Meyve şekli üstlerden basık, simetrik ve yuvarlaktır. Meyveler çok iri olup, 150-180 gr. arasındadır. Kabuk rengi, koyu mor/siyah olup, asit oranı orta derecededir. Meyve eti sert ve koyu bordo rengindedir. Çekirdek ete yapışıktır. Meyvenin kitikula tabakası tüm eriklerden daha kalıcıdır.Şeker oranı 12-14 brix arasındadır. Mükemmel bir tada sahiptir. Aroması rakipsizdir.
Hasat Zamanı : 24 Mayıs
Kabuk Rengi (Skin Color): Koyu Mor-Siyah : (Dark Purble-Black)
Et Rengi(Flesh Color): Koyu Bordo (Dark Maroon)
Meyve Agırlıgı (gr) (Fruid Weight ) (gr): 180-200
Çiçeklenme Tarihi(Flowering Date): 25 Subat(February)
Hasat Zamanı (Harvesting Time): 10-20 Haziran (June)
Önerilen Bölgeler (Proposed Region):Sahil/Geçit(I/II)
Tozlayıcıları (Pollinators):Prunum® Emis, Ambra-P,
Black Rose
Anaç (Rootstock):Toro,Arda,Myrobalan 29C,
Marianna GF 8/1,Myrobalan B
Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur.